kickboxing

ZAGREB, 2. prosinca 2014. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop primio je 2. prosinca 2014. godine u sjedištu HOO-a delegaciju Hrvatskog kickboxing saveza. Povod prijemu u HOO-u bili su sjajni rezultati Hrvatske kickboxing reprezentacije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za discipline u ringu i na tatamiju. Hrvatske kickboksačice i kickboksači osvojili su u 2014. godini ukupno 23 europska odličja među kojima su i pet zlatna.

 

Europski prvaci u disciplini low kick postali su Helena Jurišić (-70kg), studentica sportskog menadžmenta na Aspiri, te Luka Šimić (-86kg), student Više trenerske škole na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i pripadnik interventne policije. U disciplini light contact do svog petog naslova europske prvakinje došla je Ana Znaor (-70kg), koja je isto toliko puta postala svjetska prvakinja, a inače je nedavno magistrirala na Učiteljskom fakultetu u Rijeci te trenutno odrađuje pripravnički staž. Vedrana Hančić (-70kg), studentica pravnog fakulteta i volonterka u Ministarstvu pravosuđa, i Petra Lončar (-50kg), učenica opće gimnazije, osvojile su naslov europskih prvakinja u disciplini point fighting. Petra Lončar, do sada četiri puta europska prvakinja u kadetskom i juniorskom uzrastu, proglašena je i najboljom natjecateljicom Prvenstva u point fightingu, što je izniman uspjeh za ovu 17-godišnju juniorku kojoj je ovo bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji.

Sportašicama i sportašima su se u HOO-u pridružili i njihovi treneri Damir Posilović, Predrag Znaor, Željko Derdić i Zoran Cicvara, ujedno i glavni tajnik Saveza. Cicvara je naglasio važnost razvojnih programa HOO-a zahvaljujući kojima su sportaši poput Petre Lončar mogli nastupiti na natjecanjima i sudjelovati u pripremnim kampovima te u konačnici ostvariti izvrsne sportske rezultate.

„Ne postoji druga djelatnost osim sporta kojom se Hrvatska može ponositi u takvom kontinuitetu. Hrvatski sportaši godišnje osvoje oko 400 medalja na raznim međunarodnim natjecanjima, a tom uspjehu ste i vi dali vaš doprinos. Nije lako istaknuti se u bilo kojoj sredini, a kamoli na europskoj i svjetskoj razini. Vama to redovito polazi za rukom, na čemu vam od srca čestitam“ rekao je glavni tajnik HOO-a u razgovoru sa sportašima. (hoo/msč)