ZAGREB, 24. studenoga 2014. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestitao je Hrvatskom kickboxing savezu na sjajnim rezultatima hrvatskih kickboksačica i kickboksača koji su na Europskom prvenstvu u Mariboru osvojili deset medalja.

Naslov europske prvakinje u point fightingu (-50 kg) i srebrnu medalju u light contactu osvojila je 17-godišnja korisnica razvojnog programa HOO-a Petra Lončar, što je izniman rezultat, jer ga je kao juniorka postigla u seniorskoj konkurenciji. Petra je također proglašena najboljom seniorkom Prvenstva u point fightingu.  Do svog petog naslova europske prvakinje u light contactu (-70 kg) došla je i Ana Znaor, inače isto toliko puta svjetska prvakinja, a Vedrana Halinčić osvojila je naslov europske prvakinje u point fightingu (-70 kg). Brončane medalje osvojili su Ervin Karaman, Marco Opšivač, Marko Filipović, Boris Mišković i Ognjen Ledinščak.

„U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno upućujemo Vam iskrene čestitke na sjajnom uspjehu hrvatskih kickboksačica i kickboksača na Europskom prvenstvu u Mariboru. Petra Lončar, Ana Znaor, Vedrana Halinčić, Ervin Karaman, Marco Opšivač, Marko Filipović, Boris Mišković i Ognjen Ledinščak dokazali su svoju kvalitetu, a njihovi iznimni sportski rezultati uspjeh su i njihovih trenera te cjelokupnog rada Hrvatskog kickboxing saveza. I u budućim nastupima, želimo im puno sportskog uspjeha i osobnog zadovoljstva, a na ponos svih nas“ stoji između ostalog u čestitci čelnika HOO-a. (hoo/msč)