Predsjednik i v.d. glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop primili su 2. lipnja 2005. godine hrvatske karatiste, osvajače triju medalja na 40. europskom seniorskom prven...

Predsjednik i v.d. glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop primili su 2. lipnja 2005. godine hrvatske karatiste, osvajače triju medalja na 40. europskom seniorskom prvenstvu, održanom na Teneriffima te predsjednika Hrvatskog karate saveza (HKS) Stjepana Čelana sa suradnicima, trenera Vladimira Cvjetana te izbornike, Dragutina Galina i Zdenka Horvata. Tom prigodom čelnici HOO-a uručili su plakete aktualnoj prvakinji Europe Petri Naranđi i osvajačima brončanog odličja; Goranu Lučinu te seniorskoj muškoj reprezentaciji u sastavu: Mario Vučić, Davor Mrzak, Alen Zamlić, Nikola Dukić, Nenad Vukobrat, Miroslav Maričević i Vjekoslav Škreb.

Po zajedničkoj ocjeni sportskih dužnosnika HOO-a i HKS-a, Europsko seniorsko prvenstvo najznačajnije je natjecanje za hrvatske karatiste 2005. godine a osvojene medalje dokazuju da Hrvatska ima izrazito kvalitetne mlade sportaše u ovom sportu.Predsjednik Mateša izrazio je uvjerenje da će ovakvi rezultati dati poticaj daljnjem razvoju karatea u Hrvatskoj ali i nadu da će ovaj sport uskoro ući u olimpijsku obitelj za što svjetska federacija vodi intenzivnu kampanju.