Poreč, 3. srpnja 2021. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač posjetio je u subotu Poreč, u kojem je - na tragu sjajnog domaćinstva Europskog karate prvenstva u svibnju - Svjetska karate federacija (WKF) organizirala Trening kamp za mlade, Svjetski kup U-12 i U-21 uzrasta te Ligu mladih (Youth league).

Tom prigodom Krajač se susreo s predsjednikom Svjetske karate federacije Antoniom Espinósom, predsjednikom Hrvatskog karate saveza i glavnim tajnikom Europske karate federacije Davorom Cipekom te gradonačelnikom grada Poreča Lorisom Peršurićem.

Tijekom razgovora glavni tajnik Krajač govorio je o značaju sporta i olimpizma, kao i o povezanosti sporta i turizma te važnosti suradnje između nacionalnih sportskih saveza i lokalnih sportskih zajednica.

 

- Sport doprinosi prepoznatljivosti destinacija te puneći turističke kapacitete i za vrijeme i izvan sezone, donosi novac. Stoga je međusobna suradnja i sinergija sporta i turizma od velike važnosti - rekao je glavni tajnik Krajač.

 

Trening kamp za mlade Svjetske karate federacije u porečkoj dvorani Žatika traje od 28. lipnja do 4. srpnja. Okupio je više od 2200 karatista i karatistica iz 53 države s pet kontinenata, a ova olimpijska godina povijesna je za karate sport jer je za skorašnje Igre u Tokiju uključen u olimpijsku obitelj. (hoo/mb)