Split, 8. studenoga 2020. - Nakon uspješnog stručnog osposobljavanja 52 karate trenera prve generacije u Zagrebu i drugog naraštaja u Rijeci tijekom 2019. godine, Hrvatski karate savez (HKS) i karate sport u Dalmaciji imaju 10 novih, stručno osposobljenih trenera. Treća generacija trenera HKS-a svečano je promovirana prošlog vikenda u Splitu, uz sve propisane epidemiološke mjere HZJZ-a. Novi treneri karatea su: Ante Bebić, Slavko Buzov, Zoran Hranilović, Dario Karan, Dragan Karan, Jovan Kostadinov, Nikola Musa, Marijo Pavlović, Žarko Planinić i Vedran Uzelac.

Veliku pomoć u realizaciji stručnog osposobljavanja trenera karatea u Dalmaciji dali su Slaven Mikelić, član UO HKS-a i koordinator svih aktivnosti tijekom održavanja školovanja, Vinko Višić i Tomislav Borozan, ravnatelj javne ustanove Sportski objekti u Splitu i Josip Crnjac, profesor sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti u Splitu. Predavači su, između ostalih, bili cijenjeni profesori i doktori znanosti: Željka Radaković, Marko Kadić, Andrea Russo, Dajana Jašić, Mladen Marinović, Svemir Mrvičić i Josip Kasum. Oni su  koji su se stavili na raspolaganje hrvatskom karate sportu, kao i stručnom osoblju Sportskog učilišta HKS-a, na čelu s predsjednikom Upravnog vijeća Sinišom Katavićem i ravnateljicom Blagicom Kramar.

Svečanoj promociji nazočio je i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, koji je uputio iskrene čestitke trenerima i zahvalu svim predavačima na stručnom angažmanu u hrvatskoj karate obitelji. S trećom generacijom Sportsko učilište HKS-a stručno je osposobilo 62 karate trenera, a uskoro kreće i četvrta generacija s 30 novih polaznika. (hks/hoo/vk)