Zagreb, 25. rujna 2020. - U četvrtak, 24. rujna 2020. godine, u Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 81. godini života preminuo prof. dr. Branimir Kuleš, veliki poklonik borilačkih sportova juda i karatea. Kao redovni profesor na Fakultetu za fizičku kulturu, danas poznatom pod nazivom Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, bio je šef katedre za judo i karate.

Uz brojne nagrada i društvena priznanja što ih je prof. Kuleš za života primio za svoj rad na fakultetu i za djelovanje u sportu, za izdvojiti je godišnja Državna nagrada za sport Franjo Bučar.
Hrvatski karate savez (HKS) najavio je održavanje komemoracije u počast prof. Branimiru Kulešu, koji je vrlo uspješno obnašao i dužnost predsjednika Saveza u najtežem razdoblju za Hrvatsku i hrvatski karate sport (od 1991. do 1995. godine) za vrijeme Domovinskog rata čiji je bio aktivni sudionik. Prof. Kuleš iznimno je zaslužan i za primanje Hrvatskog karate saveza u punopravno članstvo europske i svjetske karate obitelji.
Zbog epidemioloških mjera komemoraciji će moći nazočiti ograničeni broj pozvanih osoba, ponajprije najuže rodbine, prijatelja i dužnosnika. Svi ostali mogu odati počast prof. Kulešu na posljednjem ispraćaju u ponedjeljak, 28. rujna 2020., u 13.20 na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

 

Hrvatski olimpijski odbor izražava duboku sućut članovima obitelji Kuleš, kao i njegovim prijateljima u Hrvatskom karate savezu!