Zagreb, 18. ožujka 2020. - Na Olimpijskim igrama u Tokiju Hrvatska će imati predstavnika i u karateu. Za taj povijesni nastup pobrinuo se naš najbolji karataš Ivan Kvesić, osiguranim mjestom u elitnoj skupini (prema rang-ljestvici Svjetske karate federacije) olimpijske kategorije do 75 kg nakon završene prve runde kvalifikacijskog postupka.

Kvesić je upozorio na svoj ogromni potencijal osvajanjem naslova svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (do 84 kg) na SP-u u Madridu 2018. godine, a iste godine osvojio je i europsko srebro na EP-u u Novom Sadu. Izravnom prolasku na Olimpijske igre u Tokiju 23-ogodišnjem članu KK Hercegovina iz Zagreba najviše je pridonijelo prologodišnje zlatno odličje, osvojeno na Europskim igrama u Minsku.

Sretan zbog trijumfa i velike količine osvojenih bodova u Minsku, važnih za put prema Tokiju, Kvesić je izjavio:

- Sada sam u 95-postotnoj mjeri osigurao nastup u Tokiju, taj status samo još trebam zadržati u natjecanjima koja slijede.

Vrlo dobrim rezultatima potkraj 2019. i početkom 2020., Ivan Kvesić je potvrdio pripadnost svjetskoj eliti, postavši tako 27. hrvatski olimpijac za Tokio. Ostalim našim kandidatima iz karatea za plasman na OI ostaje još prilika na kvalifikacijskom turniru u Parizu, koji bi se trebao održati u lipnju. (hoo/vk)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ivanu Kvesiću, treneru Danijelu Vučiću i njihovu matičnom HKS-u izborenu olimpijsku vizu za Tokio, kao i povijesni uspjeh hrvatskog karatea!