Novi Sad, 13. svibnja 2018. - Na seniorskom Europskom prvenstvu u Novom Sadu hrvatska karate reprezentacija osvojila je dva srebrna i dva brončana odličja. Srebrom su se okitili Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg i Alessandra Hasani do 55 kg, a Ana Marija Bujas-Čelan vlasnica je pojedinačne bronce u teškoj kategoriji (+68 kg), te još jedne - ekipne, kao članica ženske vrste u borbama, skupa s Anom Lenard, Alessandrom Hasani i Marinom Barac.

Važno je istaknuti da su oboje naših osvajača srebra bili vrlo blizu najsjajnijeg odličja - Ivanu Kvesiću (3-3 u finalu protiv Talijana Michellea kojem je pripalo zlato zbog prvog osvojenog boda) nedostajale su dvije, a Alessandri Hasani (1-3 u finalu s Ukrajinkom Terljugom) tri sekunde do zlata. 

U ekipnom nadmetanju za broncu hrvatska ženska reprezentacija u borbama slavila je protiv Bugarske sa 2-0.
U dvoboju za brončano odličje u teškoj kategoriji (+68 kg) Ana Marija Bujas-Čelan sjajno je otvorila hrvatski dan borbi za odličja na EP-u u Novom Sadu. Do bronce je stigla svladavši Crnogorku Konjević sa 3-0.
U kategoriji do 75 kg Enes Garibović nije uspio dohvatiti broncu. Iskusniji Ukrajinac Horuna slavio je s minimalnih 1-0, uskrativši tako hrvatskim karatisti(ca)ma peto odličje na EP-u u Novom Sadu.

Hrvatskoj karate reprezentaciji, stručnom stožeru i vodstvu Saveza čestitku su uputili predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

Drage naše karatistice i karatisti,

od srca vam čestitamo osvojena odličja i novu potvrdu pripadnosti samome vrhu europskog karatea. Na temeljima ovoga uspjeha dodatno se veselimo olimpijskom izazovu koji prvi put stoji pred vama u Tokiju 2020. godine. (hoo/vk)