Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) mr.sc. Zlatko Mateša upriličio je prijem za osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u Meksiku, Alena Zamlića iz Kastva te t...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) mr.sc. Zlatko Mateša upriličio je prijem za osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u Meksiku, Alena Zamlića iz Kastva te trenera Vladimira Cvjetana i predsjednika Hrvatskog karate saveza (HKS) Stjepana Čelana.

Na Svjetskom prvenstvu je sudjelovalo 17 hrvatskih natjecatelja, te je po brojnosti hrvatska ekipa bila pri samom vrhu, a medalja Alena Zamlića osvojena je u vrlo jakoj konkurenciji. Kako Alen Zamlić, inače apsolvent Pomorskog fakulteta, dolazi iz riječke regije, razgovaralo se o praćenju karatea u navedenoj regiji te je istaknuto veliko zadovoljstvo vrlo dobrim uvjetima za bavljenje karateom, sportom koji objedinjuje i duhovni i fizički razvoj sportaša. Dotaknuto je i pitanje nedavno podnesene ostavke glavnog tajnika HKS-a Darka Šimunca, koja inače nije prihvaćena od HKS-a te pitanje određenih problema u HKS-u, a predsjednik HOO-a je naglasio da takvi događaji nikako ne bi smjeli zasjeniti izvanredne rezultate vrhunskih sportaša.