Zagreb, 18. veljače 2008. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su čestitku Hrvatskom karate savezu i članovima karate reprezentacije koji ...

Zagreb, 18. veljače 2008. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su čestitku Hrvatskom karate savezu i članovima karate reprezentacije koji su na 35. Europskom juniorskom i kadetskom karate prvenstvu u Trstu, osvojili dva zlatna odličja u muškoj i ženskoj juniorskoj reprezentaciji, te tri brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Muška juniorska reprezentacija nastupila je u sastavu Pero Vučić, Leon Gajica, Vedran Turković, Rene Pernuš, Marko Miloš, Goran Božić i Marko Lučić, a ženska juniorska reprezentacija nastupila je u sastavu Ivana Goricaj, Azra Saleš, Maša Martinović i Ema Aničić. Prvog dana prvenstva brončanu medalju je osvojio Goran Božić u kategoriji + 80 kilograma, a drugi dan natjecanja osvojene su još dvije brončane medalje kojima su se okitili Damir Buljan u kategoriji do 51 kilograma i Josip Livada u kategoriji do 75 kilograma. U čestitci čelnika HOO-a koju su uputili na adresu Hrvatskog karate saveza stoji:

"Dragi športski prijatelji, čestitamo na iznimnom športskom uspjehu koji ste ostvarili na 35. Europskom juniorskom i kadetskom karate prvenstvu. Ovo je višestruka potvrda stručnog i kvalitetnog rada kao i motivacije športaša o čijoj darovitosti i upornom radu zavisi uspjeh hrvatskog športa. Čestitamo na ulasku i mladih karatista u europski vrh. Ponosni smo i slavimo zajedno s vama."