Europsko prvenstvo u karateu održano u Bratislavi 4.i 5. svibnja 2007. bila je prilika da svjetsko karate udruženje - World karate federation (WKF), Hrvatski karate savez (HKS) i Hrvatska olimpijska...

Europsko prvenstvo u karateu održano u Bratislavi 4.i 5. svibnja 2007. bila je prilika da svjetsko karate udruženje - World karate federation (WKF), Hrvatski karate savez (HKS) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpišu protokol o obrazovanju stručnih kadrova u stjecanju međunarodnih licencija. Protokol, u nazočnosti glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Josipa Čopa, potpisali su predsjednik Antonio Espinos Ortueta čelnik WKF-a, Stjepan Čelan, predsjednik HKS-a i vršitelj dužnosti ravnatelja HOA-e Milan Kolman.

Ovim sporazumom, karate se priključio skupini sportova iz Hrvatske među kojima su nogomet, ronilački sport i podvodne aktivnosti a koji će školovanjem svojih stručnih kadrova po svjetskim standardima u redovima imati međunarodno licencirani sportski kadar. Prema riječima predsjednika WKF-a Espinoze sporazum je doprinos općem razvoju ovog sporta ali i korak bliže u stjecanju olimpijskog statusa na čemu pripadnici hrvatskih i međunarodnih karate krugova intenzivno rade.