HRVATSKI KARATE SAVEZ

www.karate.hr

 

 

hr-karate-savez Predsjednik Davor Cipek
Glavni tajnik Darko Šimunec

 


Hrvatski karate savez osnovan je 1974. godine u Zagrebu.
Član je European Karate Federation (EKF) - Europske karate federacije od 5. svibnja 1992. godine i
World Karate Federation (WKF) - Svjetske karate federacije od 16. studenoga 1992.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 

Sjedište
Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel. +385 1 3099071
Faks +385 1 3011518
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski karate savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 18. ožujka 2020. - Na Olimpijskim igrama u Tokiju Hrvatska će imati predstavnika i u karateu. Za taj povijesni nastup pobrinuo se naš najbolji karataš Ivan Kvesić, osiguranim mjestom u elitnoj skupini (prema rang-ljestvici Svjetske karate federacije) olimpijske kategorije do 75 kg nakon završene prve runde kvalifikacijskog postupka.

Zagreb, 31. srpnja 2019. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za tročlano izaslanstvo karate sporta, u kojem su bili predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek i predsjednik HKS-ova odbora za veterane Vjekoslav Šafranić. Razgovaralo se o stanju u karate sportu na svjetskoj i nacionalnoj razini, a ponajviše o statusu karatea na velikim višesportskim priredbama, pri čemu su  sugovornici najviše komentirali MOO-ovu odluku o jednokratnom uvrštavanju karatea u program olimpijskih sportova, samo za OI u Tokiju 2020. godine.

Zagreb, 1. travnja 2019. - Na 54. seniorskom Europskom prvenstvu, održanom u u Guadalajari (Španjolska), hrvatska karate reprezentacija osvojila je tri odličja. U pojedinačnoj konkurenciji brončana odličja izborila su braća Ivan i Anđelo Kvesić, dok je broncu osvojila i muška reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac, Ante Mrvičić i Stjepan Štimac). U odlučujućem dvoboju za broncu hrvatski su karataši nadvisili Ukrajince sa 3-0.