Hrvatska ženska bridge reprezentacija pod vodstvom trenera i izbornika Pave Marinkovića, a u sastavu Izvorka Petrović, Renata Muller, Nikica Sver, Marina Pilipović, Sandra Ruso i Planinka Pećina, os...

Hrvatska ženska bridge reprezentacija pod vodstvom trenera i izbornika Pave Marinkovića, a u sastavu Izvorka Petrović, Renata Muller, Nikica Sver, Marina Pilipović, Sandra Ruso i Planinka Pećina, osvajanjem 6. mjesta na Europskom prvenstvu ostvarile su plasman na Svjetsko prvenstvo u bridgu koje se sljedeće godine održava u Šangaju.

Uspjeh je tim veći ako se zna da su europske kvalifikacije iznimno teške zbog jake konkurencije i da samo prvih šest odlazi na SP. Marina Pilipović i Nikica Sver su u paru na otvorenom SP-u također ostvarile kvalitetan rezultat osvajanjem 5. mjesta.

Tim povodom, čelnici HOO-a primili su u četvrtak Hrvatsku bridge reprezentaciju i čelnike Hrvatskog bridge saveza na čelu s predsjednikom Emilom Tedeschiem, dopredsjednikom Dragom Diklićem i glavnom tajnicom Milkom Ivančić. Razgovaralo se i o školovanju učitelja i trenera bridgea kroz Hrvatsku olimpijsku akademiju, a s ciljem daljnjeg širenja bridgea.