Zagreb, 20. svibnja 2018. - Dužnosnici iz hrvatskih sportskih saveza na cijeni su i u međunarodnim asocijacijama svojih sportova, o čemu svjedoče prilično česta promaknuća u upravljačka tijela tih udruga na kontinentalnoj i planetarnoj razini.

Prije dva mjeseca glavni tajnik Hrvatskog dizačkog saveza Jakša Ivanišević izabran je za dopredsjednika Europske dizačke federacije, a najnovije promaknuće jednog hrvatskog sportskog dužnosnika dogodilo se na 16. kongresu Europske bodybuilding i fitness federacije (EBFF) u Santa Suzanni nedaleko od Barcelone. Iz terceta naših predstavnika čelnik nacionalnog Saveza, Damir Siser, izabran je za člana Izvršnog vijeća spomenute Europske bodybuilding i fitness udruge. Prethodno je izabran za predsjednika Odbora za bodybuilding EBFF-a. Inače, Europska bodybuilding i fitness federacija ima četiri stalna odbora (bodybuilding, fitness, tehnički i sudački), a vodeći dužnosnici su joj predsjednik, tri dopredsjednika i glavni tajnik.

To je predsjedniku Hrvatskog bodybuilding saveza ujedno i veliko priznanje za dugogodišnji rad na promicanju bodybuildinga i fitnessa u Republici Hrvatskoj. (hoo/vk)