ZAGREB, 10. lipnja 2008. - Hrvatski reprezentativci u bodybuildingu potvrdili su u svibnju ove godine iznimno uspješnu sezonu na velikim međunarodnim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu u bodybuild...

ZAGREB, 10. lipnja 2008. - Hrvatski reprezentativci u bodybuildingu potvrdili su u svibnju ove godine iznimno uspješnu sezonu na velikim međunarodnim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu u bodybuildingu, body fitnessu i fitnessu za žene i muškarce, održanom u Skopju (23-25. svibnja 2008.), Zrinka Korać dvostruka je osvajačica zlatne medalje u kategoriji body fitnessa i u apsolutnoj kategoriji; a Branka Njegovec zlatna je u kategoriji bodybuildinga.

U muškoj konkurenciji, Slaven Petrović osvojio je brončanu medalju u kategoriji classic bodybuildingu (do 175 cm) na Europskom prvenstvu u bodybuildingu i classic bodybuildingu za muške(Španjolska, Platja D'Aro, 16-19.svibnja 2008.). Na prijemu u kod čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), 10. lipnja 2008. u sjedištu HOO-a u Zagrebu, a kojem su nazočili predsjednik HBBS-a Damir Siser i osvajači europskih medalja Zrinka Korać i Slaven Petrović, čelnici HOO uputili su športašima, stručnom stožeru i vodstvu Saveza čestitke na ostvarenom uspjehu koji obećava razvoj ovog sporta u međunarodnoj konkurenciji.

Predsjednik Saveza Damir Siser izrazio je veliko zadovoljstvo, obzirom da do danas, kako je izjavio, na europskim prvenstvima nije osvojena niti jedna zlatna medalja, a sada je, i to sportašicama, pošlo za rukom za Hrvatsku osvojiti čak tri zlata. Slijedeće veliko natjecanje, na kojem se, kazali su, također nadaju medaljama, je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj u listopadu ove godine.