ZAGREB/NICA, 27. rujna 2009. – Hrvatski boćari ostvarili su iznimne rezultate na Svjetskom prvenstvu mladih, održanom u Nici od 21-26. rujna 2009. Leo Brnić osvojio je naslov svjetskog prvaka

ZAGREB/NICA, 27. rujna 2009. – Hrvatski boćari ostvarili su iznimne rezultate na Svjetskom prvenstvu mladih, održanom u Nici od 21-26. rujna 2009. Leo Brnić osvojio je naslov svjetskog prvaka do 18 godina u disciplini brzinsko izbijanje. Brnić se u uzbudljivom i izjednačenom finalu popeo se na tron u najzahtjevnijoj, najbržoj i najatraktivnijoj disciplini boćanja, a ranije je osvojio i brončanu medalju u disciplini štafetno izbijanje s Marinom Milićevićem. Hrvatska boćarska reprezentacija do 23 godine osvojila je dva srebra i broncu. Ante Grančić je u disciplini pojedinačno klasično osvojio srebrnu medalju, Marko Beaković u disciplini bližanje i izbijanje u krug brončanu medalju, a u disciplini par klasično Marko Beaković i Goran Percan su bili srebrni.
Povodom ovih sjajnih sportskih uspjeha, predsjednik i glavni tajnik HOO-a, Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su čestitku u kojoj stoji:
„U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo iskrene čestitke mladim hrvatskim boćarima na iznimnom sportskom uspjehu postignutom na Svjetskom prvenstvu mladih u Nici.
Hrvatska je jedna od najboljih svjetskih boćarskih zemalja, što su naši boćari do sada dokazali nebrojeno puta, osvajajući europske i svjetske medalje. Uspjeh postignut u Nici posebno raduje jer se radi o budućnosti hrvatskog boćanja.
Iskrene čestitke upućujemo svim hrvatskim reprezentativcima na postignutim rezultatima, a posebno osvajačima medalja: Leu Brniću na osvajanju naslova svjetskog prvaka do 18 godina u disciplini brzinskog izbijanja te na osvojenoj brončanoj medalji s Marinom Miličevićem u štafetnom izbijanju; čestitke upućujemo i srebrnom Anti Grančiću u disciplini pojedinačno klasično, brončanom Marku Beakoviću u disciplini bližanje i izbijanje u krug te paru Marko Beaković i Goran Percan na osvajanju srebrne medalje u disciplini par klasično.
I u nastavku vaših sportskih karijera, želimo vam puno sportskih uspjeha i osobnog zadovoljstva.“