Vršitelj dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop, boravio je 2. veljače u Dubrovniku gdje se do 6. veljače, u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, održava kongres S...

Vršitelj dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop, boravio je 2. veljače u Dubrovniku gdje se do 6. veljače, u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, održava kongres Svjetske veslačke federacije (FISA) na kojem sudjeluje oko 150 predstavnika više od 100 zemalja članica FISA-e. "Povjerenje organizacije Kongresa, prestižnog sportskog skupa koji se u veslanju organizira jednom u četiri godine i nakon olimpijskih igara, veliko je priznanje hrvatskoj veslačkoj zajednici i Hrvatskom veslačkom savezu za sportski i organizacijski utjecaj na svjetskoj razini", rekao je v.d. glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji je jednodnevni boravak u Dubrovniku iskoristio i za niz susreta s čelnicima FISA-e.

Josip Čop susreo se sa sadašnjom potpredsjednicom MOO-a i bivšom veslačicom, olimpijkom Anitom Defranz i direktorom FISA-e Mat Smithom, pri čemu su razgovarali o položaju veslačkog sporta u domaćoj i međunarodnoj olimpijskoj obitelji. Kako je izvjestio v.d glavni tajnik, njihovi dojmovi o hrvatskom veslanju su izrazito pozitivni što se očituje i otvorenim priznanjem sportskih rezultata veslača koje je iznjedrilo hrvatsko veslanje.