Ispis

Sabaudia, 6. lipnja 2021. - Povijesni domet ostvarile su dvije hrvatske bratske veslačke posade. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlato u finalu dvojaca bez kormilara na trećoj regati Svjetskog kupa u Sabaudiji (Italija), ostvarivši na taj način i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu za ovu sezonu. U  istoj su utrci broncu osvojili braća Patrik i Anton Lončarić, što im je drugo postolje u utrkama ovogodišnjeg SK-a, nakon nedavnog zagrebačkog izdanja (bronca u četvercu bez kormilara, skupa s Pitonom i Ukropinom). Na to su se nadovezale velolučke blizanke Ivana i Josipa Jurković osvojenim srebrom u ženskom dvojcu bez kormilara.

Braća Sinković su uvjerljvo slavili s vremenom 6:16.79, drugo mjesto su s nešto više od šest sekundi zaostatka zauzeli Britanci Calvin Tarczy i Douwe de Graaf. Patrik i Antun Lončarić stigli su treći s vremenom 6:25.89.

U ženskoj inačici dvojaca bez komilara sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile su srebrno odličje (7:00.74), iza pobjednica Dankinja (6:57.68) te ispred  trećeplasiranih Britanki (7:01.28).

 

Ovo je odličan rezultat za sve hrvatske posade, a posebno za Sinkoviće kojima je Svjetski kup u Sabaudiji bio generalna proba za Olimpijske igre u Tokiju.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita braći Sinković na osvojenom zlatu i ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu, sestrama Ivani i Josipi Jurković na srebrnom odličju te braći Antonu i Patriku Lončariću na brončanoj medalji.