Zagreb, 11. travnja 2021. - Najtrofejniji hrvatski veslači, članovi dvojca bez kormilara Valent i Martin Sinković, osvojili su zlatno odličje na veslačkom Europskom prvenstvu u Vareseu (Italija) s vremenom 6:23.47 minuta. 

 

Sinkovići su odlučno startali u finalnu utrku te su već na polovici staze imali značajnu prednost. Na drugom kilometru staze zadržali su pobjednički ritam i prilično uvjerljivo slavili ispred drugoplasiranih Talijana (Matteo Lodo i Giuseppe Vicino) i trećeplasiranih Srba (Miloš Vasić i Martin Mačković). To je braći Sinković ukupno peti europski naslov, treći u disciplini dvojac bez komilara, u kojoj će Hrvatsku predstavljati i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon prošlogodišnjeg europskog srebra (ostali su iza Rumunja), najuspješnija svjetska veslačka braća vratila su primat u kontinentalnoj konkurenciji.

 

U finalu ženskih dvojaca bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković zauzele su peto mjesto, a isti domet ostvario je i naš olimpijski samac Damir Martin.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita braći Sinković novi naslov europskih prvaka, a i ostalim našim predstavnicima u A finalima - vrijedna rezultatska ostvarenja!