Zagreb, 11. listopada 2020. - Braća Valent i Martin Sinković osvojili su srebrno odličje u dvojcu bez kormilara na veslačkom Europskom prvenstvu u Poznanju (Poljska). Nakon uvjerljivih pobjeda u prethodnim utrkama EP-a, od naših zlatnih olimpijaca iz Rija u finalnoj je utrci brža bila rumunjska posada Ciprian Tudosa i Marius-Vasile Cozmiuc.

Ostali hrvatski predstavnici na EP-u nisu uspjeli izboriti nastup u A finalima svojih disciplina - četverac bez kormilara u sastavu: Marko Ukropina, Ivan Piton, Anton i Patrik Lončarić, bio je ukupno 9., dok su samci Damir Martin i Luka Radonić (laki samac) zauzeli 14. mjesto.

Iako su u prethodne dvije godine dva puta bili najbolji europski dvojac bez kormilara, naslovom europskih doprvaka naši ponajveći aduti za odličje na OI u Tokiju, Martin i Valent Sinković, nastavili su berbu odličja na europskim smotrama.  

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su braći Sinković na novoj medalji u trofejnoj kolekciji:

 

Dragi Martine i Valente,

naslovom europskih doprvaka zadržali ste kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima, a to je najvažnije za vrhunske sportaše poput vas u ovom za sport nenormalnom vremenu. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime - vama i treneru Nikoli Braliću - od srca čestitamo osvajanje europskog srebra u Poljskoj, uz želju za skori povratak i na pobjedničke staze!