Zagreb, 7. rujna 2020. - Najbolji hrvatski mladi veslači Patrik i Anton Lončarić ostvarili su još jedan vrijedan rezultatski pothvat. Na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu u Duisburgu (Njemačka) osvojili su srebrnu kolajnu u disciplini dvojac bez kormilara. Članovi osječkog VK Iktus jedina su hrvatska posada koja je izborila nastup u A finalu, u kojem su brži od njih bili samo (nešto stariji) Rumunji.

U juniorskom uzrastu braća Lončarić su dosegnuli i svjetski tron, a za sjajne rezultatske domete 2018. godine dobili su HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada. 

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su braći Lončarić na osvojenom europskom mlađeniorskom srebru:

 

Dragi Antone i Patriče, 

novom europskom kolajnom potvrđujete neiscrpni talent čak i u ovim teškim vremenima za veslanje i sport u cjelini. Neka vam trajna inspiracija ostanu dosad najtrofejnija hrvatska veslačka braća, Martin i Valent Sinković, na čijem tragu i plovi vaš sjajni bratski dvojac. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime  čestitamo vam na osvojenoj medalji i održavanju trofejne tradicije hrvatskog veslanja! (hoo/vk)