Ispis

Kaštel Stari, 10. prosinca 2019. - Hrvatsku veslačku i sportsku obitelj rastužila je vijest o smrti Tonija Čavke, koji je na tragičan način preminuo u 24. godini života. Osim za njegovu obitelj i rodbinu te brojne prijatelje, nenadoknadiv je to gubitak i za njegov Hrvatski veslački klub Marina Kaštela, u kojem je Toni posljednju godinu dana obavljao i dužnost predsjednika kluba. Bio je uzoran mladi veslač i ostavio je velik trag u hrvatskom veslanju, ponajviše dok je nastupao u posadama hrvatske juniorske reprezentacije.

Osvajač je dviju brončanih medalja na Europskom juniorskom prvenstvu 2013. godine u osmercu, zatim i 2014. godine u četvercu bez kormilara. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Hamburgu 2014. godine osvojio je brončanu medalju u četvercu bez kormilara. Uz međunarodne uspjehe, ostvario je i zapažene nastupe na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, gdje je više puta osvajao naslove prvaka države u juniorskim kategorijama. Dobitnik je i nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora Dražen Petrović za najuspješniju posadu u mlađim dobnim kategorijama u 2014. godini.

Uz sve trofeje koje je osvojio tijekom svoje uspješne veslačke karijere, Tonija Čavku - Bebija prije svega je krasila ljudskost kojom je zračio i okupljao oko sebe, o čemu svjedoči i mnoštvo mladih koji su se okupili na posljednjem ispraćaju.

 
Hrvatski olimpijski odbor izražava najdublju sućut obitelji, rodbini i prijateljima prerano preminulog Tonija Čavke.