Zagreb, 1. rujna 2019. - Drugim mjestom u B finalu (ukupno 8.) na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linz-Ottensheimu hrvatski veslački samac Damir Martin izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Srebrni olimpijac iz Rija 2016. godine i zacrtao je olimpijsku normu kao glavni cilj na ovogodišnjem SP-u. Zato je u utješnom B finalu krenuo odlučno, svjestan da samo prva tri mjesta vode u Tokio. Bio je vodeći od starta do završnih nekoliko stotina metara, kada ga je prestigao Novozelanđanin Manson, ali u već izdvojenom tercetu (treći bio Talijan Martini) koji je sigurno trasirao put prema OI u Tokiju.

Dopredsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i proslavljenom veslaču, u čijoj je trofejnoj kolekciji i olimpijsko srebro iz Londona 2012. u četvercu na pariće (s braćom Sinković i Davidom Šainom), na uspjehu su čestitali vodeći dužnosnici nacionalne olimpijske udruge - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, kao i svi članovi radne zajednice u udruzi kojoj je dopredsjednik:

Dragi Damire,

silno si nas razveselio ulaskom u krug hrvatskih olimpijaca za Tokio 2020., gdje po svom sportskom duhu, karakteru i iskustvu apsolutno pripadaš. Od srca ti čestitamo najnoviju izborenu olimpijsku normu, s nadom da ćeš u Tokiju ponovno biti onaj Damir Martin iz Rija - samouvjeren, neustrašiv i odlučan da uložiš i posljednje atome snage za uspon na Olimp!