Ispis

Zagreb, 31. kolovoza 2019. - Na SP-u u austrijskom Linz-Ottensheimu hrvatski olimpijci Valent i Martin Sinković na vrlo uvjerljiv način obranili naslov svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara te osigurali i olimpijsku normu za Igre u Tokiju iduće godine. Trofejnoj kolekciji Sinkovići su tako pridodali šesto zlato sa svjetskih prvenstava - po dva su puta bili najbolji u četvercu na pariće s Davidom Šainom i Damirom Martinom (2010. i 2013.), dva puta u dvojcu na pariće (2014. i 2015.), a prošle i ove godine u dvojcu bez kormilara (2018. i 2019.). Sa svjetskih prvenstava imaju još i srebro iz dvojca bez kormilara iz 2017., kao i broncu iz četverca na pariće iz 2011. godine.

 Čestitku za najnoviji uspon na svjetski tron uputili su im vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi Valente i Martine,

u pomalo nestvarnom nizu osvajanja medalja još jednom ste oduševili sportski svijet, kao i sve nas. Čestitajući vam na obrani naslova svjetskih prvaka, izražavamo i želju da trofejnu kolekciju uskoro obogatite olimpijskim odličjem u trećoj veslačkoj disciplini. Čestitku upućujemo i vrhunskom treneru Nikoli Braliću te cjelokupnom Hrvatskom veslačkom savezu!