HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ

www.veslanje.hr

 

 

hr-veslacki-savezPredsjednik Branimir Bašić
Glavni tajnik Zdravko Gajšak

 

Hrvatski veslački savez osnovan je 4. studenoga 1939. godine u Zagrebu.
Član je Federation Internationale des Societes d’ Aviron (FISA) -
Međunarodne veslačke federacije od 17. siječnja 1992. godine.

 

 

 

Sjedište
Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 3012350
Faks +385 1 3012350
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski veslački savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Plovdiv, 12. svibnja 2019. - Najbolji hrvatski veslači pokazali su se vrlo konkurentnima u premijernom ovosezonskom natjecanju u svjetskoj veslačkoj eliti. Na prvoj regati Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu samac Damir Martin vratio se u pobjednički ritam, braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara, dok je laki samac Luka Radonić prvi zaslužio uspon na postolje - u subotnjem programu osvojio je broncu. Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira, Damir Martin, uvjerljivo je osvojio prvo mjesto, ostvarivši šest i pol sekundi bolje vrijeme od drugoplasiranog Bjelorusa Pilipa Pavoukoa, dok je treći bio Finac Robert Ven.

Plovdiv, 15. rujna 2018. - Novi pothvat hrvatskih olimpijaca! Najtrofejniji hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković, osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez komilara na Svjetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu.

Zagreb, 29. svibnja 2017. – (Hina) - Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin osvojio je u nedjelju na Europskom prvenstvu u veslanju u Račicama srebrnu medalju u samcu, dok je zlato pripalo Čehu Ondreju Syneku.