HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ

www.veslanje.hr

 

 

hr-veslacki-savezPredsjednik Branimir Bašić
Glavni tajnik Zdravko Gajšak

 

Hrvatski veslački savez osnovan je 4. studenoga 1939. godine u Zagrebu.
Član je Federation Internationale des Societes d’ Aviron (FISA) -
Međunarodne veslačke federacije od 17. siječnja 1992. godine.

 

 

 

Sjedište
Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 3012350
Faks +385 1 3012350
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski veslački savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Kaštel Stari, 10. prosinca 2019. - Hrvatsku veslačku i sportsku obitelj rastužila je vijest o smrti Tonija Čavke, koji je na tragičan način preminuo u 24. godini života. Osim za njegovu obitelj i rodbinu te brojne prijatelje, nenadoknadiv je to gubitak i za njegov Hrvatski veslački klub Marina Kaštela, u kojem je Toni posljednju godinu dana obavljao i dužnost predsjednika kluba. Bio je uzoran mladi veslač i ostavio je velik trag u hrvatskom veslanju, ponajviše dok je nastupao u posadama hrvatske juniorske reprezentacije.

Zagreb, 23. studenoga 2019. - Svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, Martin i Valent Sinković, proglašeni su najboljom muškom veslačkom posadom 2019. godine u izboru Međunarodne veslačke federacije (FISA). Priznanje im je uručeno na FISA-inoj svečanosti u Londonu. Isto priznanje, ali kao dvojac na pariće, najtrofejniji hrvatski veslači dobili su i 2016. godine, nakon osvojenog zlatnog odličja na OI u Rio de Janeiru. Podsjetimo, i njihov trener Nikola Bralić bio je laureat FISA-ina izbora - 2015. godine proglašen je najboljim svjetskim veslačkim trenerom.

Zagreb, 1. rujna 2019. - Drugim mjestom u B finalu (ukupno 8.) na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linz-Ottensheimu hrvatski veslački samac Damir Martin izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Srebrni olimpijac iz Rija 2016. godine i zacrtao je olimpijsku normu kao glavni cilj na ovogodišnjem SP-u. Zato je u utješnom B finalu krenuo odlučno, svjestan da samo prva tri mjesta vode u Tokio. Bio je vodeći od starta do završnih nekoliko stotina metara, kada ga je prestigao Novozelanđanin Manson, ali u već izdvojenom tercetu (treći bio Talijan Martini) koji je sigurno trasirao put prema OI u Tokiju.