HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ

www.veslanje.hr

 

 

hr-veslacki-savezPredsjednik Branimir Bašić
Glavni tajnik Zdravko Gajšak

 

Hrvatski veslački savez osnovan je 4. studenoga 1939. godine u Zagrebu.
Član je Federation Internationale des Societes d’ Aviron (FISA) -
Međunarodne veslačke federacije od 17. siječnja 1992. godine.

 

 

 

Sjedište
Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 3012350
Faks +385 1 3012350
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski veslački savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 10. srpnja 2021. - Hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković osvojile su naslov svjetskih prvakinja u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke u češkim Račicama.

Sabaudia, 6. lipnja 2021. - Povijesni domet ostvarile su dvije hrvatske bratske veslačke posade. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlato u finalu dvojaca bez kormilara na trećoj regati Svjetskog kupa u Sabaudiji (Italija), ostvarivši na taj način i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu za ovu sezonu. U  istoj su utrci broncu osvojili braća Patrik i Anton Lončarić, što im je drugo postolje u utrkama ovogodišnjeg SK-a, nakon nedavnog zagrebačkog izdanja (bronca u četvercu bez kormilara, skupa s Pitonom i Ukropinom). Na to su se nadovezale velolučke blizanke Ivana i Josipa Jurković osvojenim srebrom u ženskom dvojcu bez kormilara.

Luzern, 16. svibnja 2021. - Na stazi Crvenog jezera pokraj Luzerna (Švicarska) tradicionalno se održavaju posljednje olimpijske kvalifikacije u veslanju, a ovog vikenda u misiji borbe za tokijske olimpijske norme bile su dvije hrvatske posade - ženski dvojac i muški četverac, međutim, niti jedna od njih nije osigurala "vizu" za OI.