HRVATSKI VATERPOLSKI SAVEZ

www.hvs.hr

 

 

hr-vaterpolski-savezPredsjednik Predrag Sloboda
Glavni tajnik Renato Živković

 

Hrvatski vaterpolski savez osnovan je 21. svibnja 1971. godine u Splitu.
Član je Europske plivačke federacije
(Ligue Europeenne de Natation - LEN) i
(Federation Internationale de Natation Amateur - FINA)
Svjetske amaterske plivačke federacije od 7. veljače 1992. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 

Sjedište
Jarunska 5
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 3012306
Faks +385 1 3012311
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski vaterpolski savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 19. svibnja 2019. - Na službenoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) u nedjelju navečer osvanula je vijest, za koju smo se nadali da će imati bitno drugačiji predznak. Legendarni kapetan vaterpolske reprezentacije, 28-ogodišnji Sandro Sukno, objavio je završetak aktivne igračke karijere. Nakon operativnog zahvata na srcu u SAD-u, te duljeg postoperativnog razdoblja, potiho se spominjala i takva mogućnost, ali živjela je i nada da će se jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena vratiti sportu u kojem je sjajan, briljantan, nenadmašan! Sandro je sve objasnio u priopćenju:

Zagreb, 9. veljače 2019. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) odaslao je pripćenje za javnost u kojem je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša reagirao na subotnji izgred na splitskoj rivi, kada su napadnuti vaterpolisti beogradske Crvene zvezde. “U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i cjelokupne hrvatske sportske obitelji najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportaše iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i 'najsportskijim gradom na svijetu'.

Zagreb, 4. prosinca 2018. - Posredovanjem Hrvatskog olimpijskog odbora (predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop) u prostorijama nacionalne olimpijske udruge sastali su se predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) i istovrsne kineske vaterpolske udruge. Hrvatsku stranu predvodio je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, u društvu izvršnog direktora Perice Bukića i glavnog tajnika Renata Živkovića.