HRVATSKI TENISKI SAVEZ

www.hts.hr

 

 

hr-teniski-savez Predsjednica Nikolina Babić 

Hrvatski teniski savez osnovan je 22. srpnja 1922. u Zagrebu.
Član je Tennis Europe (TE) -
Europske teniske federacije od 24. travnja 1992. godine i
International tennis Federation (ITF).
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 

Sjedište
Gundulićeva 3
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 4830756
Faks +385 1 4830720
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski teniski savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 13. rujna 2019. - Zahvaljujući prvoj Noći hrvatskog tenisa, održanoj u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, jedan od naših najtrofejnijih sportova doživio je večer za pamćenje. Bio je to podsjetnik na najsvjetlije trenutke hrvatskog tenisa, a gala večeri nazočili su gotovo svi najvažniji akteri trofejne povijesti. Večer je započela pozdravnim govorima, potom filmom o teniskim uspjesima koji je izazvao emotivne reakcije svih nazočnih. Nakon filma uslijedile su nagrade - Hrvatski teniski savez (HTS) uručio je priznanja zaslužnim tenisači(ca)ma. Nagradu za životno djelo „Palada i Punčec“, koja nosi ime legendarnih tenisača, ponajboljih hrvatskih sportaša 20. stoljeća, Nikoli Piliću uručila je čelnica HTS-a Nikolina Babić.

Zagreb, 17. srpnja 2019. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop čestitali su Nikolini Babić na četverogodišnjem predsjedničkom mandatu, prema kojem će na čelu Hrvatskog teniskog saveza (HTS) ostati do 2023. godine. Naime, na redovnoj izbornoj skupštini HTS-a, održanoj u Zagrebu, dosadašnja predsjednica (sredinom pošle godine zamijenila je dugogodišnjeg čelnika Franju Lukovića) dobila je povjerenje za ostanak na dužnosti u punom četverogodišnjem mandatu.

Lille, 25. studenoga 2018. - Po drugi put otkad igraju pod vlastitom trobojnicom i 13 godina nakon prvog trijumfa, hrvatski tenisači na krovu su svijeta. Na vrućem terenu u francuskom Lilleu izabranici Željka Krajana sa 3-1 su svladali domaćina, Francusku - jednu od najvećih teniskih nacija svih vremena. Pobjednički bod Hrvatskoj donio je Marin Čilić nedjeljnim trijumfom nad Lucasom Pouilleom sa 3-0, po setovima 7-6 (3), 6-3 i 6-3.