Zagreb, 11. travnja 2021. - Posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou u bugarskom glavnom gradu Sofiji hrvatski reprezentativci Doris Pole (kategorija do 73 kg) i Ivan Šapina (kategorija do 78 kg) osvojili su brončane medalje.

Članica zagrebačke Dubrave Doris Pole u prvom je kolu svladala Grkinju Mouke prekidom kod rezultata 30-9, da bi u četvrtfinalu na dramatičan način na zlatni bod deset sekundi prije kraja ekstra runde pobijedila Nizozemku Oogink. U polufinalu je Pole izgubila od Milice Mandić iz Srbije, olimpijske pobjednice iz Londona 2012. godine.

Ivan Šapina iz splitskog Marjana bez većih je problema startao u turnir. Reprezentativca Kosova Bajru svladao je prekidom pri rezultatu 25-5. U četvrtfinalu je u borbi za medalju pobijedio reprezentativca Azerbajdžana Ghobadija 14-13, a plasmanom u polufinale osvojio prvu mušku, a ukupno petu medalju za Hrvatsku na ovom EP-u (četvrtu za TK Marjan). Rus Kiričenko bio je u polufinalu bolji od Šapine sa 14-10.

Osim Šapine i Pole, trofejnoj kolekciji od pet hrvatskih medalja na EP-u u Bugarskoj, najsjajniji obol dale su Matea Jelić, Bruna Vuletić i Lena Stojković sa zlatnim kolajnama oko vrata.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Doris Poli i Ivanu Šapini osvojene bronce na EP-u te cjelokupnoj hrvatskoj taekwondo reprezentaciji iznimno uspješan nastup u najjačoj europskoj konkurenciji!