Ispis

Zagreb, 7. prosinca 2019. - Na posljednjem svjetskom taekwondaškom Grand Prix turniru 2019. u Moskvi hrvatska reprezentativka Matea Jelić osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 67 kilograma, što je značilo i osiguravanje olimpijske norme za Tokio 2020. Nakon tri pobjede u nizu (Kazahstanka Tursunkulova 10-8, Britanka Williams 34-32 i Francuskinja Wiet Henin 8-7), 21-godišnja Kninjanka, članica splitskog TK Marjan, tijesno je poražena (7-8) u finalnom dvoboju od Ruth Gbagbi iz Obakle Bjelokosti.

No, i srebrno odličje bilo joj je dovoljno za tokijsku "vizu", budući da je s novoosvojenim bodovima postala treća svjetska taekwondašica u svojoj (olimpijskoj) kategoriji.Od ostalih hrvatskih predstavnica i predstavnika na Grand Prixu u Moskvi: Kristina Tomić, Nikita Glasnović, Bruna Vuletić, Iva Radoš, Lovre Brečić i Toni Kanaet, samo je još potonji (Kanaet) četvrtfinalnim dometom možebitno osigurao olimpijski nastup u Tokiju. Za potvrdu te ambicije Kanaetu je potreban ostanak Rusa Hramtcova (koji ga je svladao u četvrtfinalu) na prvom mjestu rang-ljestvice u kategoriji do 80 kg. Tada bi i šestoplasirani Kanaet dobio priliku nastupiti u Tokiju.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Matei Jelić izborenu olimpijsku normu za Tokio 2020. godine, kao i osvojeno srebro na Grand Prixu u Moskvi!