Zagreb, 3. studenoga 2019. - Posljednjeg dana posebnog izdanja Europskog prvenstva u taekwondou u talijanskom Bariju Hrvatska je stigla i do treće medalje. Osvojila ju je u kategoriji do 67 kg naša ponajbolja taekwondašica, članica splitskog Marjana Matea Jelić. U prvom kolu Jelić je bila slobodna, a u drugom je svladala Ruskinju Karinu Ždanovu 14-8. U četvrtfinalnom dvoboju, ujedno i u borbi za brončanu medalju, Jelić je s uvjerljivih 18-5 bila bolja od Srbijanke Nadice Božanić, svjetske juniorske prvakinje i olimpijske doprvakinje s OIM-a u Buenos Airesu.

Prejaka prepreka bila je dvostruka uzastopna europska prvakinja, Britanka Lauren Williams, koja je u polufinalu bila bolja od Jelić sa 17-12, čime je naša predstavnica zadržala ranije osigurano brončano odličje. Druga je to medalja za Jelić na smotrama najboljih europskih taekwondašica, nakon švicarskog Montreuxa 2016. godine.
Nastup na Europskom seniorskom prvenstvu 2019., koje je naknadno održano zbog izostanka taekwondaških natjecanja na lipanjskim EI u Minsku, hrvatska reprezentacija (s ukupno osam predstavnika) završila je srebrima Lovre Brečića i Tonija Kanaeta te broncom Matee Jelić.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita taekwondašima Lovri Brečiću i Toniju Kanaetu te taekwondašici Matei Jelić osvajanje europskih medalja u Bariju. (hoo/vk)