Zagreb, 19. svibnja 2019. - Sa Svjetskog prvenstva u Manchesteru (Velika Britanija) hrvatska taekwondo reprezentacija donosi rekordan broj medalja osvojenih na svjetskim smotrama. Nakon što su prethodnih dana bronce osvojile Doris Pole (+73 kg) i Kristina Tomić (49 kg), posljednjeg natjecateljskog dana SP-a brončane kolajne izborili su i 20-ogodišnja Bruna Vuletić (62 kg) te 19-ogodišnji Ivan Šapina (87 kg). Na putu do finala i sjajnijeg odličja Vuletić i Šapinu zaustavili su brazilski predstavnici Caroline Santos i Miguel Martins Soares.

 

Od brojnih hrvatskih uzdanica na SP-u, uspješnijim su se pokazale taekwondašice, a broj odličja mogao je i premašiti četiri. Podsjetimo da su nadomak medalje ostale još dvije naše borkinje - najmlađa reprezentativka Lena Stojković (46 kg) te Matea Jelić (67 kg), koja je izgubila broncu u posljednjoj sekundi četvrtfinalne borbe.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita taekwondašicama i taekwondašima uspješan nastup s rekordnim brojem odličja na SP-u Manchesteru! (hoo/vk)