Kazanj, 13. svibnja 2018. - Nakon što je Kristina Tomić već prvog dana EP-a u ruskom Kazanju osvojila zlato, hrvatska taekwondo reprezentacija nastavila je "berbu" medalja sve do rekordnih osam kolajni (tri zlatne i pet brončanih) osvojenih na jednoj seniorskoj europskoj smotri.

Osim Kristinina zlata (kateg. do 49 kg), najsjajnija odličja za Hrvatsku osvojili su Lovre Brečić u kategoriji do 63 kg i Toni Kanaet do 74 kg.

Posljednjeg dana natjecanja brončanu medalju u kategoriji do 73 kg izborila je Iva Radoš. Ostale četiri bronce zasjale su oko vrata: Marije Štetić (kateg. do 57 kg), Denija Andruna Razića (kateg. do 63 kg), Piera Marića (kateg. do 74 kg) i Kristine Beroš u kategoriji do 62 kg

Završnog dana EP-a na borilište je izašlo još četvero hrvatskih boraca i gotovo svi su bili nadomak osvajanja odličja. Doris Pole je u kategoriji do 73 kg pobijedila Nizozemku Oogink pa u četvrtfinalu doživjela poraz od Turkinje Kus (u polufinalu je svladala Ivu Radoš). I Melani Adamić-Golić je u kategoriji iznad 73 kg stigla do četvrtfinala, pobijedivši na startu Talijanku Giacomini. Britanka Walkden zaustavila ju je u borbi za polufinale. U kategoriji do 87 kg Hrvoje Šep je u 1. kolu tijesno svladao Ukrajinca Bondara, a potom je poražen od Rusa Larina. U kategoriji iznad 87 kg Vedran Golec je svladao Turčina Uguza, ali je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Kuznjecova.

Sve u svemu - fantastičan nastup hrvatskih taekwondaš(ic)a, za koji su im čestitku uputili i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

Dragi naši taekwondašice i taekwondaši,

pozorno smo pratili vaše nastupe na seniorskom Europskom prvenstvu u Kazanju i od srca vam čestitamo rekordnih osam osvojenih medalja. Ovaj vaš pothvat ispunjava nas iskrenim optimizmom i za skorašnje OI u Tokiju, na kojima ćete nedvojbeno predstavljati naše velike uzdanice. (hoo/vk)