Ispis

Baku / Zagreb, 1. lipnja 2022. - Nakon što je olimpijac Miran Maričić osvojio srebrnu medalju u disciplini zračna puška pojedinačno, hrvatski su strijelci na Svjetskom kupu u Bakuu  potvrdili kvalitetu i u momčadskoj konkurenciji, pri čemu se Maričić još jednom popeo na pobjedničko postolje.

Iz glavnog grada Azerbajdžana hrvatska streljačka reprezentacija vraća se i s dvije brončane medalje. Prvo brončano odličje osvojili su reprezentativci u zračnoj pušci, a medaljama su se okitili Josip Sikavica, Miran Maričić i Andrija Mikuljan. U borbi za broncu hrvatski su strijelci bili precizniji od Indijaca. Zlatnu medalju osvojila je Južna Koreja, a srebrna je otišla u Australiju.

Drugu brončanu medalju naši su reprezentativci osvojili u disciplini trap, a bolji od Slovaka bili su Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović. Zlatna medalja na kraju je pripala reprezentativcima Kuvajta, dok su srebro osvojili Amerikanci.

Ukupan broj medalja na ovogodišnjim međunarodnim natjecanjima naši su fantastični strijelci povećali na 18. (hoo/vk)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita strijelcima na novim medaljama u Svjetskom kupu i nastavku trofejnog niza u ovoj godini!