Zagreb, 11. svibnja 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač ugostili su u prostorijama HOO-a 15-eročlano izaslanstvo Hrvatskog streljačkog saveza (HSS). Članovima seniorske nacionalne reprezentacije u streljaštvu pridružili su se njihovi treneri te predstavnici matičnog sportskog saveza. 

Strijelcima je poziv stigao itekako s povodom - od početka godine do početka svibnja osvojili su čak 15 medalja na svjetskim kupovima (u Kairu, Rio de Janeiru i Lonatu) te na Europskom prvenstvu u norveškom Hamaru. Prijamu su nazočili: Petar Gorša, Miran Maričić, Ante i Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz, Borna Petanjek i Valentina Gustin. 

- Pozvali smo vas samo s nakanom da vam od srca čestitamo na činjenici da ste, rezultatski gledano, naš najuspješniji sportski savez u prvom dijelu ove godine. Osvojiti 15 odličja pojedinačno i ekipno - to je uistinu sjajno ostvarenje. Specifičan ste sport i, znajući to, mi iz HOO-a željeli bismo vam dodatno pomoći da imate što bolje uvjete za bavljenje tim sportom - kazao je predsjednik HOO-a Mateša.

Čestitajući im na medaljama, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač je izjavio:

-  Važan nam je kontinuitet vaše uspješnosti, o čemu svjedoče i najnoviji rezultati. Vjerujem da ćete na taj način privući i mlade snage u vaš sport, a mi smo tu da pomognemo u svemu što možemo. 

Kada su strijelci upitani za probleme s kojima se najčešće susreću, olimpijac Petar Gorša spomenuo je problem skupog streljiva koje se nabavlja iz Velike Britanije te nakon Brexita podliježe plaćanju carine. Iz HSS-a su također zatražili intervenciju HOO-a kako bi naši strijelci imali na raspolaganju streljanu Vrapčanski potok i u terminima nakon 15 sati, što sada nije slučaj.

Prijamu za predstavnike streljaštva nazočili su i HOO-ova direktorica za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek, direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a Neven Šavora, direktor Ureda za olimpijski program Damir Šegota te HOO-ova voditeljica zdravstvene skrbi sportaša Mimi Vurdelja. Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač svim je gostima iz streljaštva priredio vrijedne poklone iz ljetne kolekcije sportske opreme 4F, sponzora hrvatskih olimpijaca. (hoo/vk)