Osijek / Zagreb, 30 lipnja 2021. - Na posljednjem Svjetskom kupu u streljaštvu prije Olimpijskih igara, a kojem je domaćin naš Osijek, natjecali su se mješoviti parovi u disciplini trostav 50 metara malokalibarskom puškom, potom i "trapisti", a Hrvatskoj su stigle nove dvije medalje.

Naš najtrofejniji mješoviti (mix) par su Snježana Pejčić i Petar Gorša. U finale su ušli kao prvi par i u borbu za zlato krenuli s poljskim suparnicima Natalijom Kochanskom i Maciejom Kowalewiczem. Uz napetost uslijed izjednačenosti rivala u borbi za zlato, u vijeme održavanja natjecanja temperatura u dvorani prelazila je 40°C. O pobjedničkom paru su odlučivale samo nijanse i sportska sreća, jer su razlike iznosile 0,1 ili 0,2 kruga po ispucanom metku. U tom segmentu uspješniji su bili Poljaci... Podsjetimo, Gorša je prethodno osvojio i broncu u zračnoj pušci.

Vruće je bilo i na osječkom Pampasu, s kojeg je iz discipline trap stigla treća hrvatska medalja na ovom SK-u. Giovanni Cernogoraz je najprije izborio mjesto među šest najboljih, a na potom se u finalnom raspucavanju okitio brončanom medaljom. U kvalifikacijama je upucao 123 mete te je s još trojicom strijelaca podijelio prvo mjesto. U finalnom nastupu ostvario je 35 pogodaka. Zlato je pripalo Talijanu De Filippisu s 48 pogodaka, a srebro Grku Chatzitsakiroglouu s dca pogotka manje.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita olimpijcima za Tokio Snježani Pejčić i Petru Gorši na osvojenom srebru u trostavu te iskusnom Giovanniu Cernogorazu na osvojenoj bronci u trapu. Time su odlično organizirani Svjetski kup u Osijeku zaključili s ukupno tri medalje za Hrvatsku!