Kairo, Zagreb, 4. ožujka 2021. - Nakon što je Anton Glasnović prije dva dana osvojio zlato u pojedinačnom natjecanju, hrvatska reprezentacija u gađanju letećih meta (trap), u sastavu Anton i Josip Glasnović te Giovanni Cernogoraz, osvojila je momčadsku zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Kairu (Egipat).

 

Nakon što su sa 493 pogođenih meta ostvarili najbolji rezultat u kvalifikacijama, ispred Rusa (483), Egipćana (479) i Slovenaca (476), braća Glasnović i Cernogoraz demonstrirali su sjajnu formu i u finalnom meču s ruskim trojcem Alipov, Kabackij i Mamkin.

U momčadskom dvoboju za broncu Egipćani i Slovenci su nakon pet serija bili izjednačeni (5-5) pa se pristupilo raspucavanju u kojem su Egipćani bili uspješniji.

Iduća postaja Svjetskog kupa je New Delhi (od 18. do 29. ožujka), gdje su na rasporedu sve streljačke discipline, ali tamo će od hrvatskih strijelaca putovati samo predstavnici u zračnoj i malokalibarskoj pušci: Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita našim sjajnim strijelcima u disciplini trap na pojedinačnom i momčadskom zlatu na Svjetskom kupu u Kairu!