Zagreb, 1. ožujka 2020. - Od hrvatskih sportaša na međunarodnoj pozornici vikend na prijelazu iz veljače u ožujak obilježili su naši poslovično uspješni strijelci. Muška reprezentacija u disciplini zračna puška 10 metara - Miran Maričić, Petar Gorša i Borna Petanjek - osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u streljaštvu zračnim oružjem u Wroclawu (Poljska).

U drugom krugu kvalifikacija hrvatski je tercet ostvario drugi najbolji rezultat (626.4 pogodaka), što mu je donijelo i dvoboj za zlatno odličje s najboljom reprezentacijom drugog dijela natjecanja - Rusijom (628.6 pogodaka). Taj primat Rusi (Sergej Kamenski, Aleksandar Drjagin i Vladimir Maslenikov) potvrdili su i u finalu, pobjedom 16-8. Momčadska bronca pripala je Francuzima... Miran Maričić i Estera Herceg osvojili su za Hrvatsku još i broncu u mješovitim parovima.

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su našim strijelcima novi sjajan domet u europskoj konkurenciji.

Dragi naši strijelci,

još jednom ste nas razveselili osvajanjem odličja na kontinentalnom natjecanju i potvrdili da ste konstanta u trofejnim navikama. U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitamo vam osvajanje europskog momčadskog srebra i bronce u mješovitim parovima, sa željom da pokazanu formu i preciznost naši evidentni olimpijci demonstriraju i na skorašnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.