Čangvon, 4. rujna 2018. - Nakon nedavno osvojenih dviju jedriličarskih normi za OI u Tokiju 2020., stigle su nam dvije i iz streljaštva. Na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Čangvonu Petar Gorša (28) osvojio je srebro, a Miran Maričić (20) broncu u disciplini zračna puška 10 metara.

Borba za odličja u finalu SP-a vodila se do posljednjeg hica. Gorša je izborio naslov svjetskog doprvaka sa 247,5 krugova, samo 0,9 manje od prvaka Rusa Kamenskija, dok se Maričić okitio broncom sa 0,5 kruga prednosti u odnosu na četvrtoplasiranog Kineza Huija.

Iskusnom Gorši, koji je ove godine osvojio i europsku broncu, svjetsko srebro najveći je uspjeh u karijeri, a na Igrama u Tokiju po četvrti put bit će hrvatski olimpijac. Donedavnom junioru, prošlogodišnjem svjetskom juniorskom prvaku, Miranu Maričiću, Tokio će predstavljati debitantski nastup.

 

Sjajnim hrvatskim reprezentativcima u streljaštvu čestitku je uputilo vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi Petre i Mirane,

veliki pothvat ostvarili ste u svjetskoj konkurenciji i nastavili tradiciju vrhunskih rezultata koje nam iz godine u godinu donosi streljaštvo. U ime hrvatske olimpijske obitelji primite dvostruku čestitku - za osvojeno srebro i broncu te za izborene olimpijske norme. Ostanite hrvatske uzdanice za pobjedničko postolje i u Tokiju 2020. godine!