Ispis

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić primili su 7. travnja dopredsjednicu Svjetske streljačke federacije i predsjednicu Europske streljačke f...

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić primili su 7. travnja dopredsjednicu Svjetske streljačke federacije i predsjednicu Europske streljačke federacije Unni Nicolaysen te predsjednika Tehničkog odbora Međunarodne streljačke sportske federacije David Parish kako bi razgovarali o pripremama za organizaciju Svjetskog kupa u streljaštvu koji će se održati u Zagrebu od 2. do 8. lipnja 2003. godine. Naime, Svjetski kup u Zagrebu bit će iznimno značajno za hrvatske strijelce s obzirom da je to jedno od izlučnih natjecanja u 2003. godini za odlazak na Olimpijske igre u Ateni 2004.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza (HSS) Stanko Grčić podsjetio je kako je do sada jedino Mirela Skoko-Ćelić osigurala normu za nastup na OI (petim mjestom u disciplini zračni pištolj na 48. SP u srpnju 2002.godine u finskom Lahtiju), te da HSS računa da bi pored nje još najmanje dvoje hrvatskih strijelaca moglo, upravo na Svjetskom kupu 2003. u Zagrebu, dostići olimpijsku normu. Ugledni gosti nisu krili zadovoljstvo viđenim ističući kako je Hrvatska još jednom potvrdila da ima iskustva i znanja u pripremi međunarodnih natjecanja, te izrazili uvjerenje kako će i Svjetski kup u Zagrebu pokazati izuzetne organizacijske sposobnosti hrvatskih streljačkih djelatnika.