ZAGREB, 13. svibnja 2011. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Hrvatski streljački savez te Ministarstvo obrane RH (MORH) potpisali su u petak, 13. svibnja Sporazum o zajedničkom korištenju Automatiziranog strelišta (AS) "Vrapčanski potok" u Zagrebu.

ZAGREB, 13. svibnja 2011. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Hrvatski streljački savez te Ministarstvo obrane RH (MORH) potpisali su u petak, 13. svibnja Sporazum o zajedničkom korištenju Automatiziranog strelišta (AS) „Vrapčanski potok“ u Zagrebu.

AS „Vrapčanski potok“ kojim inače upravlja MORH, ovim je sporazumom pripravljen za redovito korištenje za treninge vrhunskih i vrsnih sportaša te za organizaciju velikih međunarodnih i domaćih streljačkih natjecanja.
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio se MORH-u i Oružanim snagama RH na plodnoj suradnji u razvoju sporta u dva osobito važna pravca, ustupanjem objekata u sportske svrhe i primanjem u djelatnu vojnu službu vrhunskih sportaša za koji je između MORH-a i HOO-a 2010. sklopljen poseban Sporazum o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u RH.
Ministar obrane Davor Božinović svojim je sportskim kolegama, izrazio zadovoljstvo suradnjom Ministarstva obrane i oružanih snaga sa civilnim organizacijama te naglasio kako je suradnja Ministarstva obrane i oružanih snaga sa civilnim organizacijama uobičajena praksa u zemljama članicama NATO-a koje će slijediti i Hrvatska.

U ime Hrvatskog streljačkog saveza sporazum je potpisao njegov predsjednik Petar Radaković a svečanosti potpisivanja nazočio je i glavni tajnik HOO-a Josip Čop sa suradnicima.