ZAGREB, 11. svibnja 2011. - Snježana Pejčić, osvajačica brončane medalje u streljaštvu na OI Peking 2008., potpisala je 11. svibnja dvojni ugovor s Ministarstvo obrane RH (MORH) o dragovoljnom služenju vojnog roka te o službi u OS RH u statusu djelatnog vojnika.

ZAGREB, 11. svibnja 2011. - Snježana Pejčić, osvajačica brončane medalje u streljaštvu na OI Peking 2008., potpisala je 11. svibnja dvojni ugovor s Ministarstvo obrane RH (MORH), o dragovoljnom služenju vojnog roka te o službi u OS RH u statusu djelatnog vojnika.

Snježana Pejčić, koja je istodobno dala i svečanu prisegu, jedna je od potvrđenih olimpijskih kandidata za OI London 2012, a kojima su HOO i MORH posebnim sporazumom iz rujna 2010. osigurali dodatne uvjete, kako trenažne tako i materijalne, da bi se što potpunije posvetili pripremama za Igre 2012.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop ovom je prigodom izrazio svoje čvrsto uvjerenje da će ulazak u vojnu djelatnost Snježani Pejčić donijeti sigurnost u provedbi plana priprema za London, a koji je zajednički cilj. Ministar obrane Davor Božinović izrazivši Snježani dobrodošlicu, potvrdio je da je od sada smatra ne samo vrhunskom sportašicom i olimpijkom već i, kako je izjavio, „jednoj od nas“.

Svečanosti su još nazočili koordinator projekta HOO-MORH Neven Šavora, pomoćnica glavnog tajnika za pravne poslove Biserka Vrbek, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić, državni tajnik MORH-a Željko Goršić te predstavnici medija.