Zagreb, 25. siječnja 2020. - Nakon 3-0 pobjede nad Velikom Britanijom u odlučujućem meču svjetskih olimpijskih kvalifikacija u Gondomaru (Portugal), hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić i Filip Zeljko) osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pojedinačne pobjede nad Britancima ostvarili su Gaćina i Pucar, a u igri parova Kojić i Gaćina.

Uz ranije izborenu pojedinačnu normu Tomislav Pucara (europska bronca na EI u Minsku 2019.), na Igrama u Tokiju imat ćemo još jednu uzdanicu i u "singlu".

Mjesto među 16 olimpijskih reprezentacija hrvatski stolnotenisači izborili su prvi put nakon Londona 2012. godine, kada su nas predstavljali Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina koji će svojim iskustvom predvoditi momčad u novom olimpijskom izazovu.

Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su članovima i vodstvu stolnoteniske reprezentacije ulazak u skupinu sigurnih putnika za Tokio:

Dragi naši stolnotenisači,

razveselili ste nas pothvatom na olimpijskim kvalifikacijama u Portugalu, vrijednim momčadskog nastupa na Igrama u Tokiju. Vjerujemo da će vaš sjajni kvartet, sastavljen od iskustva i mladosti, donijeti nam puno zadovoljstva i u nastupima na tokijskoj olimpijskoj pozornici. Svim igračima, izborniku Karkoviću i stručnom stožeru te vodstvu HSTS-a u ime cijele olimpijske obitelji čestitamo na velikom uspjehu!