DOHA - Na Kongresu Svjetske stolnoteniske organizacije (ITTF), održanom 3. ožujka 2004. u Dohi za vrijeme održavanja Svjetskog momčadskog prvenstva, od 1. do 7. ožujka, Hrvatska i Zagreb izborili su...

DOHA - Na Kongresu Svjetske stolnoteniske organizacije (ITTF), održanom 3. ožujka 2004. u Dohi za vrijeme održavanja Svjetskog momčadskog prvenstva, od 1. do 7. ožujka, Hrvatska i Zagreb izborili su se za domaćinstvo Svjetskog pojedinačnog stolnoteniskog prvenstva 2007. godine. Zagreb čiji su protukandidati bili Stockholm (Švedska), Chicago (SAD) i Jin Jin (Južna Koreja), dobio 84 glasa dok se preostalih 49 delegata opredijelilo za Stockholm. Južna Koreja i SAD su odustali od kandidature.

Hrvatsku delegaciju u Dohi predvodio je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) Ivo-Goran Munivrana, ujedno dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora te predsjednik i glavni tajnik HOO-a mr. sc. Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić uz dopredsjednike Gradske skupštine Vladimira Velnića i Davorina Tepeša, hrvatskog veleposlanika u Kairu Ivicu Tomića, Radivoja Hudetza, Zdenka Uzorinca, Branku Batinić, Dragutina Šurbeka, Romana Plešu, Gojka Škrbića te novinara HTV-a Juru Ozmeca koji je za prezentaciju hrvatske kandidature pripremio osmominutni film o Zagrebu i Hrvatskoj.

«Ovo je još jedan povijesni uspjeh hrvatskog stolnog tenisa i hrvatskih igrača i igračica. Stoga smo taj zahtjevan i opsežan posao dužni časno i dobro odraditi» rekao je predsjednik HSTS-a Ivo Goran Munivrana na povratku iz Dohe. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglašavajući izvanredni ugled koji Hrvatska ima u stolnoteniskom svijetu, SP vidi i kao priliku za dobru turističku promidžbu Hrvatske. Podcrtavajući činjenicu da je Hrvatska u samo pet godina dva puta domaćin, Europskog prvenstva 2002. i SP-a 2007. godine, glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić smatra to rezultatom kvalitetnog rada hrvatskih predstavnika u europskim i svjetskim stolnoteniskim organizacijama, te im ovom prigodom upućuje čestitke i želi daljnji uspjeh.