Zagreb, 21. siječnja 2016. – Delegacija Hrvatskog stolnoteniskog saveza i glavni tajnik Europske stolnoteniske federacije (ETTU) Richard Scruton, primljena je danas kod predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i glavnog tajnika Josipa Čopa. Razlog posjeta visokog sportskog dužnosnika ETTU-a jest Europsko prvenstvo za juniore i kadete kojemu je Zagreb domaćin ove godine (8-17. srpnja 2016.).


Scruton, kojemu je ovo treći službeni boravak u Zagrebu, došao je u inspekciju kako bi se na licu mjesta uvjerio kako teku pripreme za organizaciju ovog natjecanja na kojemu se očekuje nastup oko 600 mladih sportaša iz cijele Europe. U njegovoj pratnji bio je i Ivo-Goran Munivrana u funkciji zamjenika predsjednika ETTU-a.


Scruton je izrazio zadovoljstvo viđenim rekavši kako je prethodno prvenstvo održano u Bratislavi bilo odlično, ali da očekuje i zna da će u Zagrebu ovo ljeto biti održano najbolje natjecanje do sada. „Obzirom da Zagreb ima iskustva u organizaciji velikih natjecanja, obzirom na stručnost, iskutvo i kadrove, uvjeren sam da će ovo EJP biti najbolje do sada" rekao je Scruton, a Munivrana je dodao: „zadovoljan sam dosadašnjim pripremama organizatora i mogu samo reći da ćemo u organizacijskom smislu postaviti nove standarde za buduće organizatore".


U ime Hrvatskog stolnoteniskog saveza u delegaciji su bili i direktor HSTS-a Renato Čengić te predsjednik Organizacijskog odbora EJP-a Goran Radanović. (hoo/gg)