ZAGREB, 10. ožujka 2009. – Na inicijativu Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), sredinom travnja mjeseca održat će se velika humanitarna akcija prikupljanja financijskih sredstava za hrvatsku olimpijku, stolnotenisačicu Sandru Paović

ZAGREB, 10. ožujka 2009. – Na inicijativu Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), sredinom travnja mjeseca održat će se velika humanitarna akcija prikupljanja financijskih sredstava za hrvatsku olimpijku, stolnotenisačicu Sandru Paović, zaključeno je na sastanku održanom danas u sjedištu HOO-a. Akciji su se pridružili i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski stolnoteniski savez (HSTS).
U veljači je hrvatska olimpijka Sandra Paović teško je stradala u prometnoj nesreći u Francuskoj prilikom odlaska na jedan od nastupa za svoj matični klub. U nesreći joj je teško ozlijeđena kralješnica. Operativni zahvat je uspješno izvršen, no nakon bolničkog liječenja Sandri slijedi mukotrpan, ali neophodan proces rehabilitacije, kako bi se što je više moguće osposobila za daljnji život. Prema preporukama hrvatskih i francuskih liječnika, predviđena je rehabilitacija u specijaliziranoj klinici u Luzernu u Švicarskoj, a za devetomjesečnu rehabilitaciju potrebno je ukupno prikupiti 4.000.000,00 kuna.
Dosadašnjim humanitarnim akcijama prikupljena je oko petina ukupnog iznosa, no kako to nije dostatno, HKO se odlučio na pokretanje velike humanitarne akcije na nacionalnoj razini.
Današnjem sastanku su nazočili predsjednik HKO-a Stojko Vranković, olimpijac Zoran Primorac, izbornik ženske stolnoteniske reprezentacije Neven Cegnar, pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za olimpijski program i marketing Damir Šegota i Ranko Ćetković, urednik sportske redakcije HTV-a Bruno Kovačević i načelnik u Upravi za sport MZOŠ-a Darko Vučić.