ZAGREB, 31. ožujka 2008. - U ponedjeljak, 31. ožujka, u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu, a u nazočnosti pomoćnice glavnog tajnika HOO-a Biserke Vrbek, glavni tajnik Hrvatskog olimpi...

ZAGREB, 31. ožujka 2008. - U ponedjeljak, 31. ožujka, u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu, a u nazočnosti pomoćnice glavnog tajnika HOO-a Biserke Vrbek, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop stavio je paraf na sporazume o suradnji HOO-a s dva vrhovna nacionalna sportska udruženja; Hrvatskim športskim savezom gluhih (HŠSG) i Specijalnom olimpijadom Hrvatske (SOH).

Sporazumima o suradnji pobliže su regulirani odnosi HOO-a s članicama koje su nakon usvajanja Zakona o športu, 6. srpnja 2006. godine, dobile poseban status i potpunu amostalnost u kreiranju razvoja sporta osoba u ovom slučaju oštećenja sluha (HŠSD) i s intelektualnim poteškoćama (SOH). Sporazum u ime Specijalne olimpijade Hrvatske potpisala je predsjednica Verica Haraminčić, a Hrvatskog sportskog saveza gluhih, predsjednik Saveza Marijo Lušić. Sporazumi sa HŠSG-om i SOH-om, koji su punopravne članice HOO-a s posebnim statusom, temelji se na uvažavanju prava i obveza sukladno Zakonu o sportu, te načelima suradnje i međusobnih odnosa i sporazuma Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Međunarodnog odbora za sport gluhih, te Međunarodne organizacije specijalne olimpijade.