Ispis

Meribel, 19. ožujka 2022. - Novi veliki pothvat Zrinke Ljutić! Svjetska juniorska prvakinja u slalomu sjajno je iskoristila priliku za nastup na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, osvojivši peto mjesto u konkurenciji najboljih svjetskih slalomašica. 

Sjajna 18-godišnja Zagrepčanka već u prvoj vožnji navijestila veliki domet, budući da je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta. U drugom, završnom  nastupu bila je još uvjerljivija te postigla šesto vrijeme za ukupno peto mjesto (+1.22 sekundi za pobjednicom) i 45 bodova. Prvu slalomsku pobjedu u karijeri ostvarila je Slovenka Andreja Slokar, drugoplasirana je bila Njemica Lena Duerr (+48 stotinki sekunde), a treća - najbolja slalomašica svijeta i olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Petra Vlhova (+81 stotinka). Između terceta na pobjedničkom postolju i naše skijaške uzdanice smjestila se četvrtoplasirana Slovenka Ana Bucik (+1.04 sekundi zaostatka za pobjednicom). 

Nažalost, Leona Popović je drugo natjecanje zaredom završila ispadanjem u prvoj vožnji. Najbolja hrvatska skijašica tako je sezonu završila na 14. mjestu slalomašica sa 146 bodova, dok je Zrinka Ljutić s ukupnih 50 bodova završila na 30. mjestu redoslijeda najboljih slalomašica svijeta.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Zrinki Ljutić i njezinu stručnom stožeru na novom sjajnom rezultatu, ovaj put u elitnoj, seniorskoj konkurenciji!