Kitzbuehel, 22. siječnja 2022. - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto mjesto na slalomu za Svjetski kup u austrijskom Kitzbuehelu koji je ujedno bio i pretposljednji slalomski ispit uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu (4. - 20. veljače). Među osvajačima bodova našao se i Samuel Kolega na solidnom 19. mjestu.

Do premijerne pobjede stigao je Dave Ryding, postavši prvim Britancem koji se u Svjetskom kupu popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. U prvoj vožnji imao šesti rezultat, a pobjedu mu je donijela odlična druga vožnja u kojoj je uspio ostvariti treće vrijeme, čime je za 38 stotinki nadmašio Norvežanina Lucasa Braathena. Uspjeh Norvežana upotpunio je Henrik Kristoffersen koji je u prvom nastupu imao tek 24. rezultat, ali je najboljim vremenom druge vožnje po 67. put u karijeri popeo se na pobjedničko postolje. Za pobjednikom je zaostao 65 stotinki.

Filip Zubčić je nakon velike pogreške u prvoj vožnji i 19. rezultata, u drugom nastupu izveo mirniju i precizniju vožnju te je sa sedmim vremenom zaokružio slalomski nastup na 10. mjestu, što mu je drugi najbolji slalomski rezultat ove sezoni, a treći u karijeri. Nakon 27. mjesta u prvom "laufu", Samuelu Kolegi druga vožnja nije bila posebno uspješna, ali je zahvaljujući brojnim odustajanjima i pogreškama konkurenata, na kraju popravio plasman i završio na 19. mjestu, što mu je bodovno drugi najbolji rezultat u Svjetskom kupu. Najbrži iz prve vožnje Talijan Alex Vinatzer je također napravio veliku pogrešku u početku druge vožnje i na kraju bio brži samo od Kolege. Čak 11 skijaša nije došlo do cilja druge vožnje.

U redoslijedu Svjetskog kupa za slalomski Mali kristalni globus sada je vodeći Lucas Braathen sa 235 bodova, 55 više od sunarodnjaka Foss-Solevaaga. Filip Zubčić je na 11. mjestu sa 117 bodova.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus vodeći Švicarac Marco Odermatt ima 1120 bodova, dok drugoplasirani Aleksander Aamodt Kilde zaostaje za 335 bodova. Filip Zubčić je na 13. mjestu sa 240 bodova. (hoo)