Schladming, 11. siječnja 2022. - Šestim mjestom na noćnom slalomu za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu, naša najbolja skijašica Leona Popović ostvarila je rezultat karijere, nadmašivši dosada najbolje postignuće - slalomsko sedmo mjesto sa Sljemena.

U Schladmingu je do 47. slalomske pobjede stigla Amerikanka Mikaela Shiffrin, postavivši novi rekord u utrkama Svjetskog kupa s najviše pobjeda u jednoj disciplini, a do sada ga je dijelila s legendarnim Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom (46 veleslalomskih trijumfa). Drugoplasirana je Slovakinja  Petra Vlhova koja je osigurala Mali kristalni globus, a na pobjedničkom postolju im se pridružila i Njemica Lena Duerr.  

Leona Popović je nakon 12. mjesta u prvoj vožnji odličnim nastupom u drugoj, u kojoj je za samo osam stotinki bila sporija od vodeće Vlhove, stigla do šestog mjesta. Nažalost, Zrinka Ljutić zbog pogreške nije završila prvu vožnju, a Andrea Komšić je završila na 50. mjestu.

Leona Popović je s rezultatom iz Schladminga na do 146 bodova, što joj donosi 11. mjesto u redoslijedu slalomašica i osigurano mjesto na završnici Svjetskog kupa u ožujku u Francuskoj. Amerikanka Mikaela Shiffrin i dalje drži vodeću poziciju u redoslijedu za Veliki kristalni globus sa 966 bodova, 55 više od Vlhove. U Svjetskom kupu skijašica na redu su brze discipline. Već ovaj vikend će se za bodove boriti u austrijskom Zauchenseeu, gdje su na rasporedu spust i superveleslalom. (hoo)