Ispis

Lienz, 29. prosinca 2021. - Plasmanom na 14. mjesto u slalomu skijašica za Svjetski kup u austrijskom Lienzu, naša najbolja skijašica Leona Popović izjednačila je svoje najbolje ostvarenje u karijeri, poslavši sjajnu najavu za skorašnju sljemensku Snježnu kraljicu.


Popović, koja je nakon prve vožnje bila 28., odlično je iskoristila rani start u drugu vožnju te se ukupno petim vremenom popravila za 14 mjesta. Sa 2.04 sekunde zaostatka za pobjednicom, Slovakinjom Petrom Vlhovom, završila je na 14. mjestu i tako ponovila najbolji plasman u karijeri, ostvaren 21. studenoga u Leviju.

U prvoj vožnji nastupile su još dvije hrvatske vozačice, 17-godišnjoj Zrinki Ljutić druga vožnja je izmaknula za samo četiri stotinke te je ostala 31., prva ispod crte, dok Andrea Komšić nije stigla do cilja.

Vlhova, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje, do treće ovosezonske pobjede u slalomu iz četiri utrke stigla je s 51 stotinkom boljim vremenom od drugoplasirane Austrijanke Katharine Liensberger i 68 stotinki ispred trećeplasirane Švicarke Michelle Gisin.

U redoslijedu slalomašica Vlhova je uvjerljivo vodeća sa 380 bodova, 120 više od druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja nije nastupila u Lienzu zbog zaraze koronavirusom, dok je Liensberger treća sa 202 boda. Popović je sa 59 bodova 15. slalomašica svijeta.

Iduća slalomska utrka Svjetskog kupa skijašica na rasporedu je 4. siječnja u Zagrebu.